Ulica sjećanja!

We'll walk this road together, through the storm!

30.01.2016.

Uspomene

Naviru sjećanja. Šta je muke utkano u riječi na koje sam i zaboravio. Ljubav. Ljubav kao inspiracija. Eto to je to. Zar sam tada znao šta je ljubav - znam li i sada da je prepoznam. Ostat će mi nepoznato. Jedno šareno djetinjstvo, i jedna plava ljubav. Ne mogu da skinem osmijeh sa lica. Bilo je tako čarobno. Poput oblaka. Sa ustima punim riječi osjećam se kao neko kome su upravo rekli da ima tumor na mozgu. Iako je sve bilo savršeno, muči me neki loš predosjećaj. Uvijek sam mislio da pisci žive povučeno. Sjede za stolom i pišu. Gdje je ta povučenost, pitam se sada. Gdje da je tražim? Nije jednostavno pisati. Ponekada je bolje i ne pisati.

Ulica sjećanja!
<< 01/2016 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ko sam to ja
Mnogo je ako kažem da sam mrvica soli u ogromnom okeanu. Mnogo je ako kažem da sam najsitnija čestica u zraku. Ipak, ja sam mnogo da bi bio tako malen ispod zvjezdanog neba.
Ja sam i ljubav i mržnja u jednom. Tuga i sreća. Svaka sam zapisana riječ na bijelim papirima koja je palila i hladila srce. Na papirima koji su pepeo i prah, ili su pak samo ostatak nečega što je nekad bilo knjiga. Ja sam i zaborav i sjećanje, razočarenje i ponos. Zbog svega toga što sam ja, nikad mi nije preostalo snage da budem ono što uistinu jesam - osoba kojoj su, kao i svakome drugome na ovome svijetu, potrebni drugi da bi bio sretan. Ipak, drugi su bili tako teški...
Ja sam najveći sanjar i zaljubljenik u nebeski svod, sklad i savršenstvo prirode, rođenja i smrti. Ja sam duh, utjelovljenje moći u bespomoćnom biću. Ja sam razočaran u ljude i čovječanstvo - ali uvijek se nadam da sam pogriješio. Ja sam krivac za sve to što sam, jer želim to da budem i uporan sam. Ja sam neko ko traži prijatelja u pogrešno vrijeme. Ja sam neko ko želi biti prijatelj u pogrešno vrijeme.
Želim da sjednem u školu - nauči me svemu dobrome na ovom svijetu. Poduči me ljubavi i voljet ću te, poduči me prijateljstvu i bit ću ti prijatelj dok se duša ne rastane od tijela. Poduči me kako da ti liječim rane i bit ćeš izliječen. Ali, prvo me pusti da ti priđem. Zagrli me i učestuj u mojoj sreći. Vjeruj mojim riječima, kao što vjeruješ svojim. Uparvo to sam ja. Sve, a ništa. Ti izaberi koji dio želiš upoznati.

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
78066

Powered by Blogger.ba