Ulica sjećanja!

We'll walk this road together, through the storm!

23.12.2012.

Susret

Ulicama moga grada pružim korak. Skinem katanac sa lanca što je čuvao misli u jednom uglu. U mraku ulice poznato lice ide prema meni. Od svih ljudi kojima sam se večeras nadao na tebe sam zaboravio. Da li samo da prođem, ili da ti pružim ruku? Hoću li moći podnijeti dodir tvoje ruke a da te ne zagrlim? Čini mi se da ću morati da one lance od misli upotrijebim za nešto drugo. Ponekad su glupe riječi jedino što imamo. Ponekad mi se čini da više ništa osim toga i nemam riječi. Sve one pametne misli koje sam čuvao za tebe sada više nisu tu. Kad malo bolje razmislim i te riječi sam zaboravio, zaboravio sam tebe. Ti više ne postojiš, a najbolja si osoba koju mi je život mogao dati. Ipak, mijenjaju se stvari, treba to prihvatiti. U rečenicama se gube riječi koje su nekada bile zanimljive. Šutnja se topi pod težinom sumnje, valjda je to sumnja u tebe - tvoju stvarnost ili tvoju imaginarnost, zapravo možda čak i nešto treće. Ti, poput superiornog bića naspram mene, u mojim očima ti svojom veličinom, i svime onim što je nekako duboko ostalo urezano u mojim sjećanjima. Bilo je lijepo dok je trajalo, bilo je jako lijepo. Lijepo je i sada, uspomene su lijepe, samo po nekad ih je pametnije ostaviti po strani. Pametnije je zaboraviti pitanja i prepustiti se noćima bez sna - možda one iznjedre nešto novo u jutra okupana kišom. Trebao sam ti reći koliko mi je drago što te vidim, ali jednostavno rekao sam nekoliko gluposti, valjda je to dovoljno.

Ulica sjećanja!
<< 12/2012 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ko sam to ja
Mnogo je ako kažem da sam mrvica soli u ogromnom okeanu. Mnogo je ako kažem da sam najsitnija čestica u zraku. Ipak, ja sam mnogo da bi bio tako malen ispod zvjezdanog neba.
Ja sam i ljubav i mržnja u jednom. Tuga i sreća. Svaka sam zapisana riječ na bijelim papirima koja je palila i hladila srce. Na papirima koji su pepeo i prah, ili su pak samo ostatak nečega što je nekad bilo knjiga. Ja sam i zaborav i sjećanje, razočarenje i ponos. Zbog svega toga što sam ja, nikad mi nije preostalo snage da budem ono što uistinu jesam - osoba kojoj su, kao i svakome drugome na ovome svijetu, potrebni drugi da bi bio sretan. Ipak, drugi su bili tako teški...
Ja sam najveći sanjar i zaljubljenik u nebeski svod, sklad i savršenstvo prirode, rođenja i smrti. Ja sam duh, utjelovljenje moći u bespomoćnom biću. Ja sam razočaran u ljude i čovječanstvo - ali uvijek se nadam da sam pogriješio. Ja sam krivac za sve to što sam, jer želim to da budem i uporan sam. Ja sam neko ko traži prijatelja u pogrešno vrijeme. Ja sam neko ko želi biti prijatelj u pogrešno vrijeme.
Želim da sjednem u školu - nauči me svemu dobrome na ovom svijetu. Poduči me ljubavi i voljet ću te, poduči me prijateljstvu i bit ću ti prijatelj dok se duša ne rastane od tijela. Poduči me kako da ti liječim rane i bit ćeš izliječen. Ali, prvo me pusti da ti priđem. Zagrli me i učestuj u mojoj sreći. Vjeruj mojim riječima, kao što vjeruješ svojim. Uparvo to sam ja. Sve, a ništa. Ti izaberi koji dio želiš upoznati.

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
78065

Powered by Blogger.ba